اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا زمان برگزاری حراج شمش طلا مشخص شد + جزئیات نقش تعاونی‌ها در تحقق شعار سال | سرمایه‌های کوچک در خدمت تولید صنعت خراسان رضوی در صف انتظار تسهیلات بانکی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | دلار به ۱۰۱ هزار تومان رسید رئیس کمیسیون اصل نود در نامه‌ای به رئیس‌جمهور: افزایش حقوق در سال جدید از فروردین‌ماه اعمال شود دو روز مهم هفته آینده برای بازار طلا و ارز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) کف قیمتی دلار چه عددی است؟ | پیش‌بینی سرنوشت‌ساز از نرخ ارز در بازار با پالس شروع مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی صعودی شد پیش‌بینی تورم اجاره مسکن در ۱۴۰۴ | نیاز کشور ساخت سالانه یک میلیون مسکن است رالی بیت‌کوین هم‌زمان با رشد تاریخی بازار‌های سهام آمریکا (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | گریپ فروت کیلویی چند؟ جهش ۵۵ درصدی هزینه‌های تولید خودرو | چرا شورای رقابت باید فرمول قیمت‌گذاری را به روز کند؟ مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود
سرخط خبرها

بلاتکلیفی در بازار دام | گوشت منجمد برزیلی وارد می‌کنند، اما برای خرید از دامدار داخلی پول ندارند!

  • کد خبر: ۸۳۲۹۳
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۶
  • ۱
بلاتکلیفی در بازار دام | گوشت منجمد برزیلی وارد می‌کنند، اما برای خرید از دامدار داخلی پول ندارند!
مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری استان خراسان‌رضوی گفت: بلاتکلیفی بازار دام و اجرانشدن دستورالعمل‌های دولتی این بازار را راکد و دامدار را بی‌انگیزه کرده است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، خشک‌سالی و تأمین‌نشدن علوفه گوسفندان برای فصل‌های سرد سال و از طرف دیگر کاهش تقاضای مردم منجر به افزایش عرضه دام شده است که این امر احتمال کاهش تولید در سال آینده را بیشتر می‌کند.
همچنین به‌دلیل افزایش هزینه‌های زندگی و وضعیت کرونا، تقاضای مردم برای گوشت قرمز تحت‌تأثیر قرار گرفته است و این کالای اساسی حجم کمی از سبد مصرفی مردم را در اختیار دارد.افزایش بهای تمام‌شده گوشت تحت‌تأثیر افزایش هزینه حمل ونقل، دستمزد و نهاده دانی دامدار را با مشکل روبه‌رو کرده است.

به‌گفته دامداران، یارانه مصرف‌کننده از جیب دامدار پرداخت می‌شود. اکنون قیمت هر کیلو کاه ۴۵۰۰ تومان، یونجه ۶۰۰۰ تومان و جو ۶۵۰۰ تومان است و در این وضعیت، به‌دلیل کمبود کاه قیمت این محصول بسیار زیاد شده است و از طرف دیگر دامداران نمی‌توانند به دام‌هایشان فقط جو بدهند.

قیمت گوشت کاهش یافته است

امین هراتی، مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی، درباره این بازار اظهار کرد: بازار گوشت به‌دلایلی شاهد کاهش قیمت بوده است، به‌طوری‌که لاشه گوشت در بازار به حدود ۹۹ هزار تومان هم رسید و جوانه زنده در بازار ۵۳ هزار تومان شد. چند عامل در این مسئله تأثیرگذار است، ازجمله کاهش قدرت خرید مردم، همه‌گیری کرونا و تعطیلی بازار که باعث نوسان تقاضا می‌شود.
وی گفت: اکنون صنعت دام و طیور در بلاتکلیفی است و متأسفانه وزارتخانه تعیین تکلیف نمی‌کند. همچنین، مصوباتی صادر می‌شود که دستورالعمل اجرایی ندارند؛ مثلا برای صادرات دام مجوز صادر می‌شود، ولی هیچ دستورالعملی اتخاذ نمی‌شود.
موضوع دیگر خرید تضمینی دام از سوی دولت است که وزیر مصوبه آن را صادر می‌کند، اما دستورالعمل اجرایی ندارد. در نتیجه همین امر باعث بلاتکلیفی بازار شده است.
وی در پاسخ به اینکه چرا کاهش قیمت برای مصرف‌کننده در بازار محسوس نیست، گفت: هر سال این مشکل را داشتیم؛ قیمت لاشه در کشتارگاه مشخص و ثابت است، اما قیمت عرضه گوشت در بازار به‌دلیل نبود نظارت و نوسان هفته‌ای بازار دام به‌سرعت اعمال نمی‌شود. اگر قیمت زیاد شود، این افزایش قیمت به‌سرعت در بازار حس می‌شود، اما اگر قیمت در بازار دام کاسته شود، سریع در بازار تقاضا دیده نمی‌شود. متأسفانه این مشکل را همیشه داشتیم.
مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی تصریح کرد: باید عرضه مستقیم همه محصولات کشاورزی که به‌نوعی ارزاق عمومی مردم و کالای اساسی محسوب می‌شود، برای مردم فراهم شود. اگر بخواهیم محصول را مستقیم عرضه و واسطه را حذف کنیم و محصول را با قیمت مناسب به‌دست مصرف‌کننده برسانیم، باید زیرساختی فراهم شود که هزینه سربار برای اتحادیه نداشته باشد.
وی افزود: اگر اتحادیه قرار باشد مثل یک مغازه‌دار اجاره سنگین مغازه و هزینه آب و برق را بدهد، هیچ‌وقت نمی‌توانیم گوشت را با قیمت مناسب به‌دست مصرف‌کننده برسانیم. از دولت تقاضا می‌کنیم برای اینکه محصول با قیمت مناسب به‌دست مصرف‌کننده برسد، زیرساخت و شرایطی را فراهم کند که هیچ هزینه سرباری برای ما که در تلاشیم به تولیدکننده و مصرف‌کننده کمک کنیم، ایجاد نشود.
هراتی افزود: وزارتخانه شهرداری‌ها را موظف کرده است که پای کار بیایند تا بتوانند فضایی برای عرضه مستقیم فراهم کنند. بر همین اساس، جلسه‌ای با شهردار و شورای شهر داریم تا بتوانیم این موقعیت را در مشهد فراهم کنیم. همچنین، یک جلسه با آستان قدس داریم تا بتوانیم بر اساس تفاهم از برخی مکان‌ها و اراضی آستان قدس برای عرضه مستقیم استفاده کنیم؛ بنابراین مکان‌هایی که قابلیت ایجاد بازارچه و فروشگاه در شهر را دارند، در اختیار اتحادیه قرار بگیرند.

بلاتکلیفی بازار دام و نبود دستورالعمل‌های اجرایی مصوبات

امین هراتی در ادامه گفت: بزرگ‌ترین موضوعی که ما را اذیت می‌کند، بلاتکلیفی بازار دام و نبود دستورالعمل‌های اجرایی مصوبات است. الان از پشتیبانی امور دام توقع داریم که در راستای حمایت از تولید خرید تضمینی کند. در مقابل گفته می‌شود برای این مهم پول ندارند. چگونه گوشت منجمد برزیلی وارد می‌کنند، اما برای خرید از دامدار داخلی پول ندارند! اگر هزینه خرید گوشت یخی برزیلی برای دامدار داخلی خرج شود، کمک بزرگی است برای رفع مشکلات تولیدکننده و دامدار.
وی افزود: ما پیشنهاد کردیم باتوجه‌به اینکه بخشی از نهاده دانی در دست پشتیبانی امور دام است، اگر برای خرید تضمینی گوشت پول ندارند به دامدار پرداخت کنند، دست‌کم نهاده در اختیارش قرار دهند تا هزینه تولید برای دامدار هم کم شود.
به‌گفته وی، متأسفانه امسال شاهد افزایش قیمت علوفه و هزینه‌هایی ازجمله حقوق و دستمزد بودیم که بهای تمام‌شده محصول دامدار را افزایش داد، به‌نحوی که گفته می‌شود یارانه مصرف‌کننده از جیب تولیدکننده پرداخت می‌شود. برای اینکه محصولی باکیفیت و با قیمت مناسب به‌دست مصرف‌کننده برسانیم، قطعا به همراهی و همکاری دستگاه‌های اجرایی نیاز داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۸
0
0
فقط رانت و مافیا بازی
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->